Pilateksen avulla nostat ratsastustaitosi uudelle tasolle - Pilates Gym Jatta

Pilates ja ratsastus

RATSASTUS

Hevonen on äärimmäisen herkkä eläin. Se tuntee ratsastajansa mielentilat, jotka heijastuvat kehoon. Ajatukset ohjaavat kehoasi. Riippuen ajatuksistasi, kehosi joko jännittyy tai pysyy vakaana, pehmeänä ja liikkuvana. Pilatesmetodissa tehokkuus tulee kontrollin kautta, kontrolli syntyy tietoisuudesta. Yhtenäinen ja eheä keho on perusta herkkyydelle, ilolle, voimalle ja vakaudelle. Tämä edellyttää yksilöllistä kehon, mielen ja asenteen kokonaisvaltaista hallintaa. Vaaditaan myös kärsivällisyyttä ja ymmärrystä siitä, miten hevonen toimii ja kuinka sen kehoa rakennetaan ensimmäiseksi kantamaan itsensä. Sama asia koskee myös ratsastajaa. Niin useasti liikumme ulkokohtaisesti eli itsemme ulkopuolella suorittaen liikuntaa.

Liikunnan tarkoituksena on avata kehoa ja säilyttää normaali liikkuvuus.  On tärkeää pitää huolta oman kehon hyvinvoinnista ja rakentaa sitä tuloksekkaasti ja terveellisesti. Näin tuemme parhaalla mahdollisella tavalla myös hevosten hyvinvointia tässä upeassa lajissa!

Kehon liikkuvuus syntyy niveliä ja nikamia tukevien syvien lihasten vahvistamisesta ja venyttämisestä eri suunnista. Tämä pilateksen työskentelytapa vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä sekä itsensä hyväksymistä että kunnioittamista. Kun löydät sisäisen herkkyytesi ja voimasi, josta kaikki liike ja kehonhallinta lähtee, olet jo pitkällä. Tämä tarkoittaa ratsastuksessa sitä, että voimasi liikuttaa hevosta tulee tietoisesta, istunnan hienovaraisten tarkkojen apujen ja liikeajoituksen tunnistamisesta ilman puristamista, vetämistä ja jännittämistä. Istunnalla tarkoitan laajemmin myös rintarangan ja selän käyttöä. Toki tähän liittyy muutakin mutta en mene liikaa yksityiskohtiin.
Ihannetavoitteena on ratsukko, jonka liikkuminen näyttää helpolta, tuntuu hyvältä niin hevosesta kuin ratsastajasta ja on kaunista katseltavaa.

 

 

Varaa aika Kysy lisää
Ota yhteyttä-lomake boksien sisällä
Sending

ISTUNTATUNNIT

Istuntatuntien tavoitteena hevosen kanssa on keskittyä ratsastajaan kokonaisuutena. Kokonaisuudessa tarkastellaan myös satulan vaikutusta ratsastajaan, hevosen kokoa sekä taitotasoa. Minun tavoitteenani kehonhallinnan ammattailaisena on auttaa sinua tunnistamaan kehossasi asioita jotka auttavat teitä ratsukkona eteenpäin. Käytännössä tämä tarkoittaa että riippuen siitä mitä ratsastaja tarvitsee, joskus jumpataan hevosen selästä käsin, joskus maastakäsin. Tutkitaan miten hevosen liike-energia vaikuttaa sinun kehoosi. Tärkeintä on kuitenkin että opit tunnistamaan miten olet asettunut satulaan tässä tasapainokentässä ja suhteessa hevoseen. Hevosen liikkuessa toimiiko kehosi kuten mielesi haluaa ja mahdollistaako kehosi hevosen liikkumisen kuten olisi tarkoitus?

Pidän istuntatunteja eri talleilla sovitusti.

Studio järjestää myös räätälöityjä kursseja talleilla tai studiolla.

Kysy lisää pilatesjatta@gmail.com tai soita 050-4828200.

Hinnasto:

Yksityistunti 50 minuuttia 85 €
Yksityistunti 30 minuuttia 60 €
Paritunti 50 minuuttia 55 €/ratsukko

Hintoihin lisätään kilometrikorvaus kun matkaa on yli 45 km .

Varaa aika Kysy lisää
Ota yhteyttä-lomake boksien sisällä
Sending

KOKEMUKSIA

Jatan istuntatunneilla

”Vakaa perusistunta on hyvän ratsastuksen perusta. Vakaus tulee kehon hallinnasta ja ratsastajan mielenhallinnasta. Jatan istuntatunneilla olemme keskittyneet siihen, miten pienikin painonsiirto tai apu vaikuttaa keventävästi hevosen liikkeisiin. Esimerkiksi lonkan asento voi olla hevosen liikkeen puolesta tai sitä vastaan. Avotaivutus vasemmalle on hankala, jos oma lonkka osoittaa oikealle, hevosen liikettä vastaan. Tai jos yläkroppa osoittaa sulkutaivutuksessa vähänkin pois liikkeen suunnasta, on epäreilua pyytää hevoselta kaunista taivutusta ylämäkeen suuntautuen!

Jatan kanssa on keskitytty omilla istuntatunneillani myös siihen, miten saan hevosen parhaiten kevyeksi avuille, suoraksi, taipuisaksi, lavat irtonaisiksi ja ylämäkeen. Suuri apu itselleni on ollut mielenhallinnasta ja keskittymisestä. Kun keskityn ratsastajana vain hevoseeni, huolimatta siitä, mitä ympärillä tapahtuu, myös hevonen luottaa minuun. Ja kun tämä luottamus saadaan siirrettyä kotiharjoituksista kisoihin, olemme edistyneet huimasti.”
Kilparatsastaja, Helena Aho

Varaa aika Kysy lisää
Ota yhteyttä-lomake boksien sisällä
Sending