Alkuperäinen Pilates Helsingin Ruskeasuolla - Pilates Gym Jatta

Alkuperäinen pilates studio

Pilates Gym Jatta palaa pilateksen juurille ja tarjoaa alkuperäistä aitoa pilatesta, hauskalla ja kannustavalla tavalla miellyttävässä ympäristössä Helsingin Ruskeasuolla. Harjoittele kanssamme, kun haluat tulla vahvemmaksi, notkeammaksi, etsit tasapainoa kehoosi, haluat vähentää stressiä, pysyä terveenä sekä energisenä tai tarvitset kuntoutusta. Studiolla on Pilates Scandinavian valmistamat laitteet, jotka ovat ruotsalaista käsityötä. Kaikki laitteiden mitoitukset noudattavat Joseph Pilateksen alkuperäistä suunnittelua, myös pilatesmatot. Näiden laitteiden ja koulutettujen ohjaajien avulla tulet kokemaan metodin tehokkuuden. Tervetuloa alkuperäisen pilateksen studioon!

Laiteharjoittelu sopii ihan kaikille ja on myös turvallinen tapa aloittaa pilates. Laitteiden avulla opit hahmottamaan kehoasi paremmin. Laitteiden jousivastusten avulla pidennät ja vahvistat lihaksiasi laitteen samalla tukien ja haastaen sinua aivan uudella tavalla. Jokainen hyötyy harjoittelusta omalla yksilöllisellä tavallaan sillä jokaisen keho on erilainen.  Epätasapaino lihaksistossasi korjaantuu vähitellen kun oikein mitoitetuilla laitteilla tehty kontrolloitu työ vie harjoittelun syvemmälle kehoosi, lähelle rankaa. Selkärankasi saa liikettä joka suuntaan, jonka kautta kehon hermotus ja verenkierto paranevat. Rakentamalla sisäiset ryhtilihakset kuntoon saavutat juuri sellaisen kehon kun sinulle on tarkoitettu ja se näkyy myös ulospäin upeana terveenä ulkomuotona.

Tunneilla saat yksilöllisen harjoitteluohjelman ja henkilökohtaista ohjausta pienryhmässä.

Studio tarjoaa myös räätälöityjä kursseja, sekä erikoisuutena istuntatunteja ratsastajille eri talleilla.

MITEN ALOITAN PILATEKSEN?

Tämä on helppoa. Varaa ensimmäinen tutustumisaikasi pilatesjatta@gmail.com. Tämän jälkeen aloitat kokemuksestasi riippuen yksilöidyllä STARTTI-kurssilla joka sisältää kuusi yksityistuntia. Kurssilla opit laitteiden käytön, tutustut harjoitteluun sekä katsomme sinun keholle sopivan tavan aloittaa. Kurssin jälkeen voit aloittaa Tornitunneilla joka ohjataan alusta loppuun. Näin saat oikean tuntuman harjoittelusta. Jos olet jo kokeneempi voit tulla suoraan ryhmälaitetunneille ja aloittaa itsenäisemmän harjoittelun. Tornituntien lisäksi suositellaan yksityistunteja joissa perehdyt Reformerin ohjelmaan. Jonkin ajan kuluttua voit siirtyä ryhmälaitetunneille itsenäisempään harjoitteluun. Tuntien valinta riippuu myös omista tavoitteistasi.

PILATES-TUNNEILLE TULOSSA

Laitetunneille tullaan aikataulun mukaisesti 5 minuuttia ennen. Kaikilla laitetunneilla harjoitellaan enemmän tai vähemmän itsenäisesti. Aloitat harjoittelun oman ohjelmasi mukaisesti. Ohjaaja on aina paikalla ja auttaa sinua etenemään harjoittelussasi. Ryhmätuntien lisäksi on suositeltavaa oman edistymisesti kannalta käydä yksityistunneilla tai duotunneilla. Yksityis – ja duotunnit varataan suoraan ohjaajan kanssa ja muut tunnit varausjärjestelmästä.

Tunneilla tarvitset joustavat urheiluvaatteet ja sukat. Tarkistathan että vaatteissasi ei ole vetoketjuja selkäpuolella, sillä laitteiden pehmusteet naarmuuntuvat helposti. Laitteet puhdistetaan aina oman vuoron jälkeen ja laitetaan perusasentoon seuraavaa varten.

PILATESTUNTIEN VARAUKSET JA PERUUTUKSET

Studion toiminnan ja asiakastyytyväisyyden vuoksi varaa itsellesi vähintään yksi vakituinen viikkotunti johon sitoudut. Varausjärjeselmä lähettää sinulle vahvistus tai peruutusviestin tunnin toteutumisesta kun olet kirjautunut järjestelmään. Kaikki tunnit vahvistetaan 24 tuntia ennen tunnin alkua. Tämän jälkeen peruutetut tunnit veloitetaan hinnaston mukaan. Tunnit maksetaan etukäteen ns. kausimaksuperiaatteella ja mahdollistaa sinulle kaksi poissaoloa per jakso jotka voit korvata saman kauden sisällä. Lisätietoja Hinnasto sivulla.

Studion Laiteet

Wunda Chair

Ladder Barrel

Cadillac

Reformer

Näin löydät meidät

Henkilökunta

Pilatesohjaaja, aroma- ja vyöhyketerapeutti, ratsastuksen harrasteohjaaja ja studion omistaja

Jatta Grims

Keho ja sen liike on aina kiinnostanut minua ja aloitettuani ratsastuksen yli kaksikymmentä vuotta sitten alkoi matkani kohti pilatesta. Kokeilin kaikenlaisia menetelmiä jotta minusta tulisi parempi ratsastaja ja saisin liikkuvuutta rautakangelta tuntuvaan selkärankaani. Tutustuin pilatekseen joogan jälkeen ja olin vaikuttunut. Myöhemmin tutustuin laitepilatekseen ja olin myyty. Method Putkisto opintojen jälkeen jatkoin pilatesopintojani Nina Saarisen johdolla ja ymmärsin että pilatesta kuten joogaakin on erilaista. Viimein tuli aika perustaa oma pilates studio ja etsiessäni laitevalmistajaa tapasin Tukholmassa Fredrik Pragin.

...

Olen kiinnostunut etenkin pilateksen alkuperäisyydestä sillä mikään muu liikunta ei ole tuonut haluamiani kehollisia tuloksia. Metodin alkuperäinen nerokkuus kiehtoo minua.

Metodin opiskelu vie vuosia ja on lähes elämäntapa. Se on jotain mitä ei voi oppia kirjoista vaan se koetaan omassa kehossa. Oma säännöllinen harjoittelu yksityistunneilla vie itseäni eteenpäin sekä auttaa minua opettamaan muita. Kaikkein eniten olen kuitenkin oppinut asiakkailtani jotka ovat minulle valtava inspiraation lähden.

Olen todella kiitollinen saadessani tehdä tätä työtä ja auttaa muitakin kohti parempaa hyvinvointia. Ennenkaikkea löytämään omat sisäiset voimasi, sillä voit olla niin paljon enemmän.

Studiolla nähdään!

Lähetä viestiä
Ota yhteyttä-lomake boksien sisällä
Sending
Varaa tunti

Personal Treiner

Salli pilateskoira

Salli saapui Suomeen Bosniasta vuonna 2021 ja astui Tauno suuriin saappaisiin kesäkuussa 2023 Taunon lähdettyä vihreämmille ikiniityille. Kohteliain ja rauhallisin ottein Salli kannustaa asiakkaitamme ylittämään itsensä. Salli avustaa Jatta tunneilla satunnaisesti.

Tuntikuvaukset

MATTOTUNNIT

Opetus tapahtuu aidoilla paksuilla pilatesmatoilla joiden avulla harjoittelu pysyy lähellä rankaa. Pidennät, muokkaat ja vahvistat kehoasia yhdellä harjoituskerralla.

Ryhmäkoko tunnilla on viisi asiakasta joka mahdollistaa yksilöllisen opetuksen ja eri tasoisien asiakkaiden harjoittelun saman aikaisesti.

TORNITUNNIT

Tunnilla on kolme asiakasta ja ohjaaja ohjaa tunnin kokonaisuudessaan. Harjoittelun tavoite määräytyy asiakkaiden mukaan.

LAITETUNNIT

Ryhmäkoko tunnilla on viisi henkilöä. Saat yksilöllisen harjoitteluohjelman ja henkilökohtaista ohjausta pienryhmässä, jossa harjoittelet itsenäisesti ohjaajan avustuksella. Jokainen harjoittelee omalla tasollaan ja etenee omassa tahdissa. Tunti sisältää harjoittelua eri laitteilla sekä matolla.

 

 

DUOTUNNIT

Duotunti on yksityistunti kahdelle. Duo-tunnille voit tulla ystäväsi kanssa tai studio etsii sinulle treenikaverin. Duotunnit varataan ohjaajalta suoraan sovitun aikataulun mukaan. Lähetä tuntitoiveesi pilatesjatta@gmail.com.

YKSITYISTUNNIT

Yksityistunnilla saat ohjaajan täyden huomion 50 minuutin ajan. Tunnilla keskitymme sinulle sopivaan harjoitteluun ja liikkeisiin yksityiskohtaisesti. Yksityistuntien avulla saavutat todellisia tuloksia lyhyessä ajassa. Suosittelen että otat yksityistunteja ryhmätuntien lisäksi vähintään neljä kertaa vuodessa päästäksesi eteenpäin harjoittelussasi. Tuntien kautta on myös mahdollista aloittaa pilatesharjoittelu ryhmässä. Yksityistunnit varataan suoraan ohjaajalta. Mahdollisuus myös 30 minuutin mittaiseen yksityistuntiin.

30 MINUUTIN EXPRESS-TUNNIT

Nämä tunnit ovat tarkoitettu ihan kaikille, konkareille, aloittelijoille, kuntoutujille. Tunnit varataan suoraan ohjaajalta ja ne ovat yksityistunteja ellei toisin sovita.

Asiakkaiden Kertomaa

Anna itsellesi mahdollisuus

"Minulla oli monta vuotta vaivannut vaiva, en saanut nostettua vasenta kättäni enää suoraksi. Olin jo hyväksynyt ajatuksen, että tätäkin tämä ikääntyminen teettää. Mutta kun Jatan 40 min yksityistunnilla liikerajoitteeni tuli ihan ohimennen ilmi, niin kas - kaksi erilaista liikeharjoitusta, ja vasen käteni liikkuu kuin oikeakin. Siis oikeesti, ihan wau-ihme!"
Lea 56
"Lenkkeilen paljon ja se on jäykistänyt selkärankaani tehden siihen ajoittain kiputiloja. Tuntien jälkeen minusta tuntuu että kehoni jokainen solu hengittää, olen täynnä uutta energiaa ja selkärankani taipuu. Kivut ja kireydet ovat vähitellen helpottaneet ja juoksu kulkee kevyesti. Olo on mahtava kun lähden studiolta jatkamaan päivääni."
Inka
Olen saanut uutta energiaa ja selkävaivat ovat helpottaneet.

Pilates

Pilates on toiminnallista ja korjaavaa liikuntaa, jossa korostuu koko kehon voima, notkeus ja kontrolli. Se ei ole fysioterapiaa, hierontaa, joogaa tai meditaatiota vaan hikistä vaativaa harjoittelua joka muokataan jokaiselle sopivaksi. Joseph Pilates ymmärsi että liikkeen kautta keho vahvistuu ja korjaa itseään.

Joseph Pilateksen metodi “Contrology” on pilateksen ydin. Pilates on kehon ja mielen harjoittamista täsmällisten ja kontrolloitujen liikkeiden avulla. Se on suunniteltu tehostamaan verenkiertoa, aktivoimaan aineenvaihduntaa sekä venyttämään ja vahvistamaan kireitä ja lyhentyneitä lihaksia. Liikkeiden avulla keho saa hierontaa sisäisesti, mikä puhdistaa elimistöä poistaen kuona-aineita ja vierasaineita. Pilates myös vahvistaa selkärankaa ja parantaa sen liikkuvuutta. Liike stimuloi hermosoluja aivoissamme ja kehossamme, minkä seurauksena mieli ja aistit kirkastuvat. Kaiken kaikkiaan pilatesharjoittelun hyötyjä elimistölle ovat ryhdin paraneminen, stressi lievittyminen, keskittymiskyvyn tehostuminen, mielen virkistyminen ja kehon energiatason nousu.

KENELLE PILATES SOPII?

Pilates sopii kaikille. Harjoittelu auttaa sinua saavuttamaan täyden potentiaalisi niin fyysisellä kuin henkiselläkin tasolla. Säännöllisellä harjoittelulla korjaat kehosi epätasapainoa sekä asentovirheitäsi. Kehosi toiminnallisuus paranee, palaudut nopeammin niin arjesta kuin urheilustakin sekä ennaltaehkäiset rasitusvammoja. Niska, hartia- ja selkävaivat jäävät historiaan ja ryhti paranee. Tämä kaikki tapahtuu lihaksia venyttämällä, vahvistamalla ja asentoaistia kehittämällä. Pilateksen avulla voit helpottaa kiputiloja, särkyjä, käydä vähemmän lääkärissä, osteopaatilla tai hieronnassa. Kannattaa kuitenkin muistaa että harjoittelu on pitkäjänteistä ja vaatii kärsivällisyyttä sekä säännöllisyyttä. Tämä on enemmänkin maratonin juoksemista kuin pikamatkan suorittamista.

Miksi et siis hoitaisi syytä seurauksien sijaan? Tämä vie vain tunnin viikostasi – tee hyvää itsellesi. Ansaitset voida niin paljon paremmin.

.

 

Joseph Pilates

Joseph H. Pilates syntyi 1883 Mönchengladbachissa Saksassa. Hänen isänsä oli ansioitunut Kreikkalainen voimistelija ja äiti toimi naturopaattina.

Nuorena Pilates sairasti astmaa, riisitautia ja reumaattista kuumetta. Sairauksista johtuen hän päätti omistaa elämänsä itsenä tervehdyttämiseen ja vahvistamiseen. Hän alkoi harrastaa mm hiihtoa ja tutki kehonrakennusta, joogaa, kung futa sekä voimistelua. Neljätoistavuotiaana hän oli jo niin kehittynyt että pystyi olemaan mallina anatomian kuvissa. Pilateksen mielestä syy sairauksiin johtui modernista elämäntyylistä, huonosta ryhdistä sekä tehottomasta hengityksestä. Hänen elämäntyönsä piti sisällään monia liikunnallisia harjoitteita sekä tekniikoita. Jotta metodia voitiin opettaa kunnolla hän suunnitteli monia laitteita ja erikoisvälineitä harjoittelun tueksi.

Alunperin Pilates oli voimistelija, sukeltaja sekä kehonrakentaja. Muutettuaan Englantiin 1912 hän työskenteli ammattilaisnyrkkeilijänä, sirkustaiteilijana ja opetti itsepuolustusta poliisikoulussa sekä Scotland Yardissa. Kuitenkin ensimmäisen maailmansodan aikaan Britannia eristi kaikki sen Saksan kansalaiset eristysleireille. APilates joutui Lancasterin linnaan missä hän opetti painia sekä itsepuolustusta. Pilates kertoi ylpeänä, että hänen siellä opettamansa oppilaat olisivat vahvempia ja terveempiä kuin leirille tullessaan. Tuona aikana metodi jalostui ja hän aloitti matto- ja pienvälineiden opetuksen, josta myöhemmin kehittyi Contrology-metodi. Pilates siirrettiin toiselle eristysleirille Isle of Manille. Tuona aikana alkoi intensiivinen metodin kehitys kohti yhtenäistä, kokonaisvaltaista harjoitusmenetelmää, jota hän kutsui nimellä Contrology. Hän tutki joogaa ja eläinten liikettä ja valmensi oppilaitaan sekä terveydessä että kuntoilussa. On kerrottu että oppilaat, joita hän tuolloin valmensi, selvisivät vuonna 1918 riehuneesta vakavasta epidemiasta hyvän kuntonsa ansiosta.

Sodan jälkeen Pilates palasi Saksaan ja teki yhteistyötä merkittävien tanssin sekä kehonmuokkauksen asiantuntijoiden, kuten Rudolf Laban kanssa. Hampurissa Pilates valmensi poliiseja. Kun häntä pyydettiin valmentamaan Saksan armeijaa, hän päätti jättää kotimaansa pettyneenä sen poliittiseen sekä sosiaaliseen tilaan ja aloitti matkansa kohti Yhdysvaltoja.

Vuonna 1925 Pilates muutti Yhdysvaltoihin. Tuolla matkallaan hän tapasi tulevan vaimonsa Claran. Yhdessä he perustivat studion New Yorkiin, jossa opettivat ja valvoivat oppilaitaan 1960-luvulle asti.

YHTEISTYÖKUMPPANIT